Riesling, Grand Cru Altenberg 2021

Zobrazit více
0% (0 hodnocení)
540 Kč
ks
vložit do košíku
Skladem
výrobce:Domaine Joseph Scharsch
cena bez DPH:446,28 Kč
cena vč. DPH:540 Kč
popis
parametry
soubory a odkazy
diskuze

Název vína: Riesling, Grand Cru Altenberg de Wolxheim

Typ vína: bílé suché 

Ročník: 2021

Region: Alsasko 

Certifikace: ECOCERT FR-BIO-01, DEMETER

Odrůdy: Riesling

Obsah alkoholu: 13,5%

Charakteristika vína: Pozemky vinic pro výrobu tohoto vína se nacházejí v dolní zóně Grand Cru. Svah je mírný, ale orientace na jih se sklonem pozemku k západu zajišťuje sluneční svit až do posledních slunečních paprsků. Tyto zvláště příznivé podmínky umožňují hroznům snadno dosáhnout dobré zralosti každý rok. Opuková půda je těžká, ale vápencová skála je hluboká pouze jeden metr, což umožňuje jak udržovat dobré zásoby vody, ale také zajistit dobré odvodnění, protože réva nemá ráda přebytečnou vodu. A hlavně, tato půda je přirozeně bohatá na minerální prvky. 

Zářivá světle zlatá barva se zelenými odlesky. Rafinované aroma doplňující citron, grapefruit,.. Na patře je velmi suché a bohaté. S jemností představuje svou minerální osobitost. Nádherný riesling s jedinečným charakterem. 

Optimální horizont spotřeby: 2024-2028

Teplota pro servis:  10-12°C

Objem lahve: 0,75l

Výrobce: Domaine Joseph Scharsch (Nicolas Scharsch, Wolxheim 67120)

Číslo šarže: LRA21

obsahuje siřičitany

 

O vinařství: Domaine Joseph Scharsch se nachází v alsaské vesnici Wolxheim (20km jihozápadně od Štrasburku). Jedná se o 12ti hektarové biodynamické vinařství rodinného charakteru. Historie tohoto vinařství sahá až do roku 1755. Od této doby se zde vystřídalo již 8 generací. Rozmanitost 9ti tradičních alsaských odrůd a mnoha různých pozemků, na kterých se réva pro tato vína pěstuje je velmi pestrá a vyrábí se z ní velice charakterní vína. Od roku 2009 se zde vinohrady obdělávají pouze organicky, následně od roku 2021 biodynamicky. Při výrově vín jsou zásahy redukovány na naprosté minimum. Vinifikace se provádějí v duchu kontinuity s pěstováním vinné révy, aby odhalily to nejlepší z každého pozemku v samotném víně. Fermentace se provádějí za použití přírodních kvasinek přítomných na hroznech bez přidání komerčních kvasinek. Jsou tedy pomalejší, méně bouřlivé a upřednostňují komplexnost vůní. Je to také jeden z klíčů k tomu, aby každý ročník získal svou vlastní identitu.
Vína pak zrají a až do příštího jara se živí kaly. Toto období zrání umožní vínu „růst“, jeho různé složky se smísí, aby se pak mohlo v průběhu času dobře vyvíjet. Tento celek spojuje tradice a modernost. Tato vína mají za cíl odrážet veškeré bohatství svého terroir, spojující čistotu a harmonii.

   

Diskuze je prázdná.
přidat příspěvek do diskuze
K produktu zatím nikdo recenzi nenapsal

Tento e-shop využívá cookies a bez jejich použití není schopen fungovat. Více informací o zásadách zpracování osobních údajů naleznete zde. 

 

Beru na vědomí