výrobce: | Château de la Viaudiére |
cena bez DPH: | 285,12 Kč |
cena vč. DPH: | 345 Kč |
Název vína: Méthode traditionnelle DEMI-SEC / červené polosladké - Château de la Viaudiere
Jakostní statut: Vin mousseux de Qualité
Odrůdy: Cabernet Sauvignon a Grolleau
Obsah alkoholu: 12% alc.
Charakteristika vína: Víno Méthode traditionnelle DEMI-SEC je výsledkem kupáže odrůd Grolleau a Cabernet Sauvignon. Jedná se poměrně o raritní víno (přece jenom šumivých červených vín v běžné nabídce moc nenalezneme). Po 12ti měsíčním zrání v lahvi nabízí toho šumivé červené polosuché víno mnoho jemných bublinek, lahodných tónů ovoce (od černého rybízu až po maliny). V chuti lehce sladké, ale velice dobře pitelné a osvěžující.
Château de la Viaudiére (Val de Loire) je situováno na vrcholu mezi Valanjou a Champ Sur Layon, obklopeno vinicemi s krásným výhledem na Coteaux du Layon. Historie této usedlosti sahá až do 16. století a největší nárůst rozlohy vinohradů byl zaznamenán ve 30. letech minulého století. Vinaři Domaine Gelineau vždy předávali svojí tradici z generace na generaci. Hlavní specialitou této usedlosti byla a stále je výroba sladkých a likérových vín Coteaux du Layon, ale také ostatních vynikajících vín z Anjou (Anjou Blanc, Anjou Rouge, Cabernet d´Anjou, Rosé de Loire) včetně Crémant de Loire (naše aktuální nabídka činí 14 skvělých a charakterních vín, které rozhodně stojí za ochutnání). Všechna tato vína jsou charakterní a perfektně pitelná.
V roce 2000 přebírá tuto usedlost od svého tchána (Olivier Gelineau) Pierre-Antoine Giovannoni, který o osud Château de la Viaudiére pečuje se svojí manželkou Agnés přímo ukázkově. Aktuální rozloha vinic činí 33 hektarů. Od ročníku 2019 jsou všechna vína certifikována a označena jako BIO (agriculture biologique) a následuje přechodné období pro biodynamickou ,,známku“ Demeter.
Optimální horizont spotřeby: 2021-2024
Teplota pro servis: 6-8°C
Obsah lahve: 0,75l
Výrobce: Vignoble Gelineau EARL Château de la Viaudiére, Champ Sur Layon 49380